Önkormányzati választások Vácon - Kiértékelés 2

2010.10.05. 08:18 Váci Révész

Újraszámoljuk!

Pető gondolkozott, Bóth cselekedett. A szavazatok újraszámolását kérte a választási bizottságtól, mert az érvénytelen szavazatok száma nagyobb, mint a közte és Fördős közötti különbség. Lépése logikus és nem vitatható. BRÉKING: MÉGSEM!!!! (2010.10.05.13:51) Itt a vége, fuss el véle!

Addig bemutatom, hogy a képviselőkre hogyan szavaztunk a különböző körzetekben.

A legek:

Mokánszky Zoltán KDNP, 6vk. 818 szavazat, nem hogy a legtöbb, de a második legtöbbet kapó képviselő Dr Bánhídi Péter Fidesz, "csak" 581 szavazatot tudott besöpörni. A legjobb MSZP-s Bóth János (9vk) 453 szavazattal, Jobbiknál Homokiné Garancz Henrietta (10 vk) 149-cel, a lokálpatriótáknál természetesen Ferjancsics (4 vk) 269 szavazattal.

A Jobbik szavazó bázisa sokkal erősebb a VLE-nél, mert hibába Ferjancsics kiugró(bb) eredménye, társai rendre alul teljesítettek. A Jobbik jelöltjei rendre hozták kerületenként a 100 szavazatot, addig a VLE-sek csak 50 szavazatot tudtak begyűjteni. Ezért sikerült a kompenzációs listára felkerülniük.

Az LMP-sek Vácon nem tudtak bizonyítani, nem repült a sült galamb a szájukba. Talán egy kicsit több munkával még lett volna reményük. A lista(nem)állítás kudarca után abba hagyták a korteskedést. A legtöbb szavazatot Tringli András (8 vk 64) kapta, talán azért mert őt akarták polgármesternek, és ismertebb volt a neve. De még a KDNP leggyengébb láncszeme Koren Gábor (6 vk) is több szavazatot szervezett: 77 db-ot.

Szigeti Sándor (MRPP 7vk), aki ráadásul a republikánusok elnöke, kapta a legkevesebb szavazatot, 6 db-ot. Ebből látszik, hogy a kopogtató cédula begyűjtése, még nem siker a választásokon.

Kettő független jelölt indult, Galba Tamás 1 vk-ban, aki nagyon jól szerepelt a pártokkal teletűzdelt választási listán. Erős középmezőnyben végzett 271 szavazattal. Ez nem mondható el Debreczeni Jánosról (3 vk) 45 szavazat, aki a Fidesz támogatottsága nélkül nem tudott bekerülni úgy, mint 2006-ban.

Körzet, helyezés, név, párt, szavazatok száma

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: választások önkormányzati kiértékelés vácon

A bejegyzés trackback címe:

https://vacirevesz.blog.hu/api/trackback/id/tr592345755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása