Önkormányzati választás Vácon - kis halak 3

2010.09.13. 21:17 Váci Révész

Egy érdekes megnyilvánulási forma, a függetlenként való indulás. A 2010. évi váci önkormányzati választáskor 3 függetlenre lehet szavazni:

Fördős Attila polgármester jelöltre
Galba Tamásra, az 1 vk-ban
és Debreczeni Jánosra, a 3vk-ban.

Fördős Attila függetlenségét kiveséztem már, róla most nem írok többet. Galba „Dreheres” Tomi Kisvácon eléggé ismert, őt tényleg egy független jelöltnek tekintem, akinek töke tele van a helyi politikával, és most úgy gondolja, hogy megmutatja, hogy másképp is lehet. Majd meglátjuk.

De mit akar kezdeni Debreczeni úr? Mitől is lett ő független?

Aki nem ismeri a sztorit, ő is a váci fideszes szervezet 2009-ben kizárt tagja, vezetője volt tisztújításig. A jelenlegi önkormányzatban képviseli választóit október 3-ig. Megjegyzem kompenzációs listán jutott be, tehát mint pártember, és nem egyéni teljesítménye alapján. (Molnár Tibor MSZP vagy 150 szavazatot vert rá.)

Támogatja a Városunkért Civil Egyesület, akik a pest megyei bíróságon egyenlőre nincsenek bejegyezve, lehet, hogy még eljárás alatt állnak. A másik támogatója Megújulás a Holnapért Párt.

Társadalmi szervezetek részletes adatai
Szervezet neve: Megújulás a Holnapért Párt
Szervezet székhelye: 2375 Tatárszentgyörgy Vitéz sor 6.
Képviselő(k): Frenkel Attila elnök
Cél szerinti besorolás: politikai tevékenység
Megyei ny. szám 4968 / 2007 Országos ny. azonosító: 3082 / 2007
Eljárt bíróság neve: Pest Megyei Bíróság Hsz: 60303 / 2007 . 1/I
Jogerőre emelkedés dátuma: 2007. 07. 24.

Debreczeni alatt 2009-ben kezdett inogni a szék, amikor a váci Fidesz új elnököt választott volna, de szavazategyenlőség miatt Vigh Mihály jött ki győztesként. Ezt természetesen jól megóvta, és elkezdődött a helyi szervezetben az acsarkodás. Ami végül odáig fajult, hogy a központi Fidesz feloszlatta őket és jól kiseperte azokat, akik nem vallották az „egy a zászló” jelszót.

Valamilyen szinten felelős azért, amiért Bábiné megerősödött, és Pető Tibort tudta indítani a Fidesz Fördős helyett. Ha engedte volna Vigh urat a szervezet élére, akkor most nem feszülne egymásnak a jobblodal, a polgármester személyében. No ezért nem szeretik őt a jelenlegi KDNP-s jelöltek.

Nézzük csak ki ellen indul: Dr Bánhidi Péter (Fidesz) háziorvos komoly eséllyel, hiszen igen sok betege lakhat a körzetben.
Tomori Pál (KDNP), már átadott egy kosárlabda pályát, tevékenységét valamelyest ismerik a körzetben. Közöttük fog eldőlni a meccs. Debreczeninek nincs sok esélye, szerintem még Lengyel László (MSZP) is meg fogja előzni.

Egyéni választókerület jelöltek Vác 03.számú választókerület
Dr. Bánhidi Péter Fidesz - Magyar Polgári Szövetség 
Dr. Csillag Rita: LEHET MÁS A POLITIKA 
Debreczeni János: Független
Lengyel László: MAGYAR SZOCIALISTA PÁRT 
Nagy Zoltán: Vácért Lokálpatrióta Egyesület 
Pintér Gergő Ádám: JOBBIK MAGYARORSZÁGÉRT MOZGALOM
Tomori Pál:Kereszténydemokrata Néppárt 

Aztán végre egy kis mínuszos hírt is kapott. (15 perc hírnevet)

A pechére választási csalásról szól, pedig nem is ő követte el, de magyarázkodnia kell, ami már ilyenkor nem szerencsés. Nevében valaki feljelentést tett választási csalásról, amitől rögtön el is határolódott.  ITT olvasható. Ez tényleg nem volt szép.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vacirevesz.blog.hu/api/trackback/id/tr82293974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása