Pető kontra KDNP váci szervezet.

2010.09.18. 12:57 Váci Révész

Van egy másik blog, a http://vacz.blog.hu/ ajánlom mindenki figyelmébe, egyértelműen Fördős mellett állnak ki. Ezzel nem is lenne baj, csak néhol sikerül bekergetni magukat a zsákutcába, és ott pedig topognak egy helyben. Az alpvető téma most a Pető féle politikai hírdetés, és az abban elhangzottak.

Írtam én is oda kommenteket, de aztán rájöttem, hogy inkább a saját blogom látogatottságát növelem azzal, ha az ő általuk feltett kérdésekre válaszolok. A kérdező a (blog szerzője) kérte, hogy gondolkodjunk el a kérdésen, és próbáljuk megválaszolni. Magunkban. Én most itt hangosan gondolkodva próbálom a saját válaszaimat megkeresni. Először olvassák el azt a cikket, hogy tudják értelmezni az enyémet!!!

Egyedüli váci kormánypárti polgármesterjelölt?

Igen, mert Fördős Attilát nem a KDNP mint kormánypárt támogatja, hanem a KDNP kormánypárt váci szervezete. Ezzel szemben Pető Tibort az egész Fidesz támogatja. Fördős Attila akkor lenne kormánypárti jelölt, ha a nevezési lapon a KDNP szerepelne és nem az hogy "Független". Szóval Petőék részéről ez egy ügyes kommunikációs lépés volt. A váci KDNP-sek most saját farkukba haraptak, és nem tudják elengedni.

Egy váci aki már bizonyított?

Petőék próbálják a sport sikerekkel elhitetni azt, hogy a leendő polgármester milyen szívósan fog harcolni a városért. Ez, a reklám fogás kb. "egy kutya, egy gyerek, egy jó nő" kategóriába tartozik. Nem hiszik el kedves olvasók, de sokan nem arra szavaznak, hogy valakinek milyen programja van, hanem hogy hogy néz ki. Kedves Pető Tibi ellenfelek, higgyék el Gyurcsány azért nyert Orbánnal szemben, mert fizikailag magasabb, lezserebb, jobb képűnek mondott volt,  ami sok nőnek bejött! Kócosokból nem lesz polgármester, nem csak programot kell alkotni, hanem külső imidzst is.

Ért a sikerhez?

A sport sikerekhez igen, ez biztos. Sajnos Tibiből hiányzik az az élet tapasztalat, ami egy 30 éves fiatalember a munkahelyén már elért. Ezért volt rossz ötlet a Fidesz részéről őt választani. Egy tapasztaltabb, idősebb emberel jobban kifoghatták volna a politikai ellenfelek vitorláiból a szelet. Lett volna ő is idén csak "első bálozó", ha bekerült volna akkor pedig pár év alatt sikereket ért volna el a sporton kívül is.

Csapatjátékos?

Igen, aki egy pártban jelöltjeként indul, az csapatjátékos, még akkor is, ha nem ő vezér bika.

Eredmények csak együtt?

UTÁLOM, és mindig is UTÁLTAM helyi szinten azt, ha egy képviselő azért nem szavaz meg valamit, mert azt egy másik párt képviselője terjesztett elő pedig értelmes józan javaslat lenne. Közben magam is többször láttam az ellentétes pólusú képviselőket együtt kávézni a Duna presszóban. Ott megy az együtt működés? A szavazó gépnél nem? Igenis, le kell ülni és EGYÜTT kell dolgozni, hogy végre eredményesek legyünk. Ne legyünk balansz nélküli hajó, amely csak jobbra és balra dől és nem halad előre.

Ismeri a problémáinkat?

Ismerheti, mi magunk is ismerjük Vác város problémáit, azért nem kell éveket lehúzni a városházán. Sőt, lehet, hogy egy kis vérfrissítés már elkélne, a nagy belterjesség miatt.

Támogassa a Fidesz listáját?

Na ja Csereklyével a Fideszben már foglalkoztam én is hasonló negatív véleménnyel. De mondjuk KDNP listáján a független Fördős is érdekes. Úgy gondolom Fördős Attilának csak független polgármester jelöltként kellett volna indulnia. Ha megválasztják nyer, ha nem akkor szépen abbahagyja az egészet, és polgári pályára megy. A vacz.blog.hu-n kikelnek az ellen, hogy Nahlik György Miépes volt, na de akkor mi volt Fördős, érthetettlen, hogy emberek miért nem gondolkoznak csak vagdalkoznak.

Ezenfelül:

Beer Miklós, bármennyire is elhatárolódik minden politikai párttól, annak ellenére a filmben szerintem beleegyezett a forgatásba, nem tűnt erőszaknak. Ha Pető Tibor 2010.09.12-én nem a Váci egyházmegyében volt misén, akkor nem hallhatta a körlevelet :-)
Beer Miklóst 2010.07.08-án a képviselői testület zárt ülésen nem szavazta meg Díszpolgárrá, akit Bábiné terjesztett elő. A ülésen 11 Összefogás frakciós részt vett, többséggel, tehát sikerült volna átvinni a szavazást, vagy véletlenül az előterjesztő személye miatt nem sikerült??? Ezt már csak azok tudják, akik ott voltak. 

Ezekere a kérdésekre csak azért "válaszoltam", mert úgy érzem nem minden fekete és fehér.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vacirevesz.blog.hu/api/trackback/id/tr492305244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fan-fan 2010.09.21. 23:23:33

Először is gratulálok Fördös Attila niránti elkötelezettségéhez.
Szeretném megkérdezni, mit jelent Önnél a szakmai tapasztalatlanság, ill. a nagy öregek tapasztalatai. Miután megnéztem és meghallgattam az utolsó testületi ülésen Fördös Úr búcsúszavait akkor ebből a tapasztalatból nem kérek. Fördös Úr elköszönt az elmúlt négy évtől, továbbá kifejtette, hogy Fördös Attila, Ferjancsics László és Bóth János immáron 12 esztendeje ülnek a testület padjaiban, nagy szakamai tapasztalatot szerezve. Hát nem ez a tapaszatalt TRIÓ bomlasztotta szét a testületet?????Egy sima beruzházást nem tudnak évek alatt befejezni?
Akkor inkább legyen az új ember tapasztalatlan és egyben ilyentén makulálatlan. Nem mindig jó a tapasztalt róka.

Váci Révész · http://vacirevesz.blog.hu/ 2010.09.22. 13:25:07

Nem kell gratulálni, nem vagyok elkötelezett Fördős Attila fan. Azért is indítottam ezt a blogot, hogy a kínálkozó választási lehetőségek közül eldöntsem én is, mint szavazó polgár, hogy kit válasszak. A fent, vagy korábban megírt gondolataim talán tükrözik, hogy magam se tudom, mi a megfelelő választás.
Pro és kontra próbálok érvelni előnyökről és hátrányokról, erősségekről és gyengeségekről.

Pető Tiborral kapcsolatban pedig olvassa el az önéletrajzát. 2006-ban még aktívan evezett, tehát a sportéletben tevékenykedett, a sport menedzseri iskolát sem tudta elvégezni. Egy jogi vagy közgazdasági végzettséget már nem is említek. Nem dolgozott soha úgy, hogy embereket kellett volna irányítania. Egy polgármesteri hivatalt kell, hogy vezessen. Ne haragudjon, de ezt Pető Tiborról nem tudom elképzelni. Ez nem azért van, mert az ellenfeleinek ez a vesszőparipájuk, hanem mert ő sem bizonyította be számomra, mint gondolkodó választópolgárnak.

Magam sem vagyok megelégedve az Ön által említett triumvirátussal. De ha egyszer közülük kell választanom? Akkor már szeretném a kisebbik rosszat választani. Ezért javasoltam a fenti cikkben, hogy a Fidesz helyében egy tapasztalattal rendelkező embert indítottak volna, egyszerűbb lenne a választás, és az emberek meggyőzése.

Ha beszélek jobboldali gondolkodású emberekkel, Ők is ezt a problémát látják, és már-már ott tartanak, hogy akkor nem szavaznak polgármesterre. Tehát ergo a Fidesz nem tudott felmutatni a jobboldali gondolkodású embereknek egy választható polgármester jelöltet.
süti beállítások módosítása