Önkormányzati választások Vácon - Kutya-macska barátság?

2010.09.24. 13:53 Váci Révész

Bóth János jelenlegi polgármester egy érdekes közleményt jelentetett meg a helyi sajtóban: itt olvashatja a dunakanyar.hu-n

"Soha nem látott szintre züllesztették a város politikai közéletét" - nyilatkozik Bóth, majd szintet emelve, egyik politikai ellenfelét a Váci Lokálpatriótákat, gittegyletnek nyílvánítja. Nyílván, mert az ő szavazóit célozták meg.

Bóth úr, mint a politika don quijotéja, szárnyai alá veszi Pető Tibort és a Fideszt, ez a legszebb mondata:"Pető Tiborral a FIDESZ és dr. Bóth Jánossal az MSZP polgármester-jelöltjével szemben primitív lejárató kampányt folytatnak." Gondolom ezt a mondatot a kampánytanácsadója írta, mert a végén a közleményt Bóth úr nevében adták ki.

A záró kifejlett a drámai mű végén: "Arra kérem Vác felelős polgárait, hogy a szavazófülkében közös erővel verjük vissza a politikai maffiát, az életünket uralni akaró politikai élősködőket!"

Erre a kényszerű keresztapaságra már Pető Tibor is reagált.
"A titkos felvételeket, illetve ezek felhasználását én is elítélem". /benyalás csontig/ Majd hirtelen leveti magáról a keresztapa kezét: "a politikai maffiának Bóth Úr is aktív részese" Nehogymá!

Fördős sem akart kimaradni, teljesen elhatárolódik mindentől és visszautasítja a vádaskodásokat. "Dr. Bóth János és Pető Tibor polgármester jelölt urak vitás ügyében pedig nem kívánok szereplőként részt venni."

Érdekes, hogy Bóth miért kelt ki ennyire a fidesz védelmére. Ha van valakinek ötlete, írja meg! De az is lehet, kedves váci választópolgárok, mi egy nagy kísérlet része vagyunk, és egy teljesen kívülálló "kultúra" tesztel minket. Mert ha ezekhez a titkosszolgálati módszerekkel felvett hanganyagokhoz, a lejárató szórólapokhoz és plakátokhoz senkinek semmi köze, akkor itt van egy ötödik fél is. Szóval tessék mosolyogni a Nagy Testvér figyel minket. 

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vacirevesz.blog.hu/api/trackback/id/tr972320202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kova36 2010.09.25. 10:11:16

Kedves Váci Révész!

Nagyon tájékozottnak tartalak az írásaid alapján.
"Érdekes, hogy Bóth miért kelt ki ennyire a fidesz védelmére. Ha van valakinek ötlete, írja meg! "

Véleményem szerint azért mert nagyon ügyesen érezte Bóth, hogy a Petőn, úgy tud a legnagyobbat ütni, ha "védelmébe veszi" és ezzel jól alápakol a Fördős-Ferjancsics brigád által terjesztett újabb nemtelen suttogó kampányhoz, nevezetesen, hogy a Bóth-Pető együtt van.
A számomra a kérdés inkább az, hogy amikor lehetőség van Bóthon "ütni" akkor éppen a Fördős-Ferjencsics brigád van csöndben és cinkosan hallgat!

Váci Révész · http://vacirevesz.blog.hu/ 2010.09.25. 10:42:23

Kedves Kova36!
Köszönöm ,azért annyira nem vagyok tájékozott, csak próbálok kombinálni, és a féligazságokból próbálom felépíteni a saját verziómat. Ami vezethet rossz megoldásokhoz is.

Szóval akkor Bóth úgy érzi, hogy Pető nagyobb ellenfél mint Fördős? Ezzel a "keresztapasággal" próbálja a fideszes szavazókat elriasztani? De akkor ezzel Fördőst erősíti! Mert nem hiszem, hogy ha valaki alapvetően jobbra szavazna, akkor Pető helyett inkább Bóthra adja a szavazatát.

üdvözlettel
VR

kova36 2010.09.25. 14:16:04

Véleményem szerint Bóth tudja, hogy a választásokat nem nyeri meg, ebben a helyzetben abban érdekelt, hogy a 2 jobboldali jelölt közel azonos támogatottságot érjen el. Most viszont nagyon begurult Petőre, amiért élére állt a botránynak és ütni akart rajta, és tudta, hogy a legnagyobb pofon az ha őt összemossák vele.
Véleményem szerint azonban van egy plusz hozadéka a botránynak, Ferjancsicsék (lehallgatók) akaratuk ellenére polgármester csinálnak a Petőből, hiszen a "srác" folyik minden helyen.

vacyblogger 2010.09.25. 14:47:07

Kedves Váci Révész!

Véleményem szerint jól átlátod a helyzetet! Bóth és MSZP-s képviselői valószínűleg 1-3 emberrel juthatnak be az önkormányzatba. Ez tény, ehhez nem kell sok matematika. Viszont Bóth Úr szeretné az irányítást továbbra is a kezében tartani, hogy a baráti köréhez tartozó "vállalkozókat" (Szami) továbbra is táplálni tudja a város pénzéből.
Mivel komoly pénzekről van szó az irányítás kell.
Mi sem egyszerűbb egy darabjaira hullott Fideszt "megvenni". Ez látszik is! Olyan képviselőket indít a Fidesz akik egyszerűen Bóth Úr emberei, és olyan polgármestert indít aki irányítható, megvehető. Nem szeretném fikázni Pető Urat, mert egy jó kiállású, jóképű, sporteredményeire méltán büszke mindenki, csak épp egy csöppet korán jött ez neki véleményem szerint.
Talán így érthető, hogy Fördős Úrnak nem Pető Úrral van baja, hanem azzal, hogy ha Pető Úr lesz a polgármester azzal Bóth Úr és "barátai" fogják továbbra is rángatni a madzagokat a háttérben.
Pető úrnak pedig azért Fördős Úr az ellenfele, mert ő is ismeri a közvéleménykutatások eredményeit és tudja, hogy le van maradva Fördős mögött.
Fördős Urat pedig összemosni azzal a Bóth Úrral akinek "vállalkozói köre" halálosan megfenyegette, nos ez nagyon gyermeteg dolog.
Nos döntsön mindenki szíve és joga szerint.
Fördős vagy Pető=Bóth???
Mindegy ki mit mond a fülkében senki nem látja ki hova teszi az X-et.

Jó hétvégét
VB

turpi21 2010.09.27. 11:28:39

Kedves Kova36 - Azért az minimum gyanús, hogy amikor Pető úr megszólalt fél éves fideszes regnálása során, mindig az elvileg őt is képviselő jobboldaliakba rúgdosott a baloldali médiában - vagy nem az? Gondolkodj!
Ők mindig nagyon egyetértettek abban a Bóth úrral, hogy minden rossz oka a Fidesz-KDNP jelenlegi önkormányzati frakciója. Szerintem itt személyi ellentétek vannak a Bábisták és a váci jobboldaliak között!
Most Pető úr nem hallgathatott, mert országos bot(h)rány lett abból amiket Bóth mondott, így ciki lett volna, ha tovább hallgat. (De a ráészleteket jól leegyeztette előre a Bóth úrral - így lehetett, hogy rögtön kész válasza volt a Pető elvileg "váratlan" kérdéseire.
Szerintem Fördős meg csak ki akart maradni a bot(h)rányból, de szerintem nem jól taktikázott, mert a ripacs Pető meg mindenhol szerepel, ünnepelteti magát, mintha bármilyen köze is lenne a baloldali jelölt lebuktatásához.
Siralmasnak gondolom...

Azt meg még inkább, hogy Bóth úr ezek után másokra mondja, hogy ők züllesztik a város politikai életét. Ha valami züllesztés, akkor az éppen az, amiről a hangfelvételek szólnak!
üdv,
T21

kova36 2010.09.27. 16:23:13

turpi21!
Arra utaltál, hogy Pető csak a jobboldalt támadta megjelenése óta. Akkor legyünk tárgyilagosak, és nézzük meg Fördős megnyilvánulásait, egyetlen egy alkalmat mondj amikor Fördős Petőre jót mondott, vagy ne támadta volna.
Szerintem meg ami a "bábista-váci jobboldal" ellentétet illeti tévedsz! NÉZD MEG AZ ELMÚT évet "ÚJ TÖBBSÉG" (azaz összefosás frakció+ Ferja és Makrai)kontra váci fidesz!!!! (maga Tomori Pál nyilatkozta amikor összeálltak az önkormányzatban!

turpi21 2010.09.28. 09:56:44

Kedves Kova36!
Örülök a normális hangnemednek!
OK, lehetünk tárgyilagosak! Úgy tűnik (és erre utal hozzászólásod első sora), Te is belátod, hogy Pető úr nem bánt sosem túl korrektül a saját oldalával. Azt viszont igazolnod kellene, hogy Fördős úr valaha is a nyilvánosság előtt támadta volna Pető urat! Ezt én, mint amatőr közéleti érdeklődő alaposan figyelemmel követtem (Váci Napló, ESTV, Dunakanyar, Vaconline, Váci Polgár) – és egyikben sem történt ilyen. Egyszer sem!

Még azzal sem támadta – pedig az igazán az ő malmára hajtotta volna a vizet, hogy Pető jelölt úr nem áll ki vele vitatkozni a nyilvánosság elé. Mondjuk Bóth úr sem állt ki.

Az „új többségnél” szerintem nincs miről beszélni. A politikában a felek kötelező feladata az általuk fontosnak tartott döntésekhez megkísérelni a szükséges többséget megszerezni. Ebben időnként benne van az ellenfél gyenge pontjainak megtalálása, legyen szó érvrendszeri ellentmondásokról, vagy akár az esetleges billegő személyek áthúzásáról. (Mondjuk ebben a baloldal igen erős…)

Amikor a Fidesz (nagyon helyesen) elfogadta az ősi ellenfélből, a jobboldalon démonizált SZDSZ-től, azokat a szavazatokat, akiknek köszönhetően Sólyom László Köztársasági elnök lehetett 2005-ben, utána felállva énekelték a himnuszt, és nagy erkölcsi győzelemről beszéltek, és senki sem siránkozott azon, hogy hogyan fogadhatták el néhány liberális támogatását… Beszélhetünk tehát morális kérdésekről, de ahhoz azt kellene igazolni, hogy a jelenlegi váci Fidesz-KDNP frakciója értékrendszerével ellentétes alkukba ment volna bele.

Az általad Ferja és Makrai uraknak nevezett képviselők ügyéről az a véleményem (bár ebben nem lehetek biztos, de innen nagyon úgy tűnik), hogy az MSZP-n belüli belső hatalmi marakodás és vélhetően üzleti ellenérdekek eredménye az ő szembekerülésük. Ha jól mérem fel a helyzetet, ők konkrétan egy pohár vízben meg tudnák egymást fojtani – szigorúan politikailag. Erről nem a többiek (pl. a jobboldali frakció) tehetnek, de az őket választók, és a politikához kicsit is konyítók hülyézték volna őket le, ha ezzel a lehetőséggel nem élnek.

Tehát, ha a Fidesz 2005 nyarán valami félreértelmezett büszkeségből nem fogadja el a liberálisok szavazatait, akkor viselhették volna öt évig Szili Katalin köztársasági elnökségét, és azt, hogy a választóik lehülyézik, a hozzáértők alkalmatlannak kiáltják ki őket, a magyar baloldal és fél Európa meg rajtuk röhög.

Egyébként én kisebb szünetektől eltekintve figyelemmel kísértem a váci jobboldali képviselők működését. Voltak ugyan taktikai hibáik, kommunikációs bakijaik, és főleg eleinte média kezelési hiányosságaik, de ettől eltekintve abszolút vállalhatóak voltak. Konfliktusuk Bábinéval kívülről egyértelműen egy időben kezeletlen pozícióharcnak tűnik, amelyben a hölgynek volt erősebb támogatója. Ez nem jelenti azt, hogy ő a legtehetségesebb (mondjuk ebből még semmit nem láttunk), de hogy a legagresszívabb az tuti.

Vác viszont egy aránylag konzervatív, önfejű város. Jobboldali szellemi vezetői nem szeretik, ha az ügyeit nem rendezhetik helyben (lásd Váci Polgár szeptemberi szám!) – de annál biztosan büszkébbek, hogy elfogadják, hogy „egy sződligeti” próbálja a várost madzagon rángatni…
Üdv,
T21

bacity · http://kacat.blog.hu 2010.09.28. 16:24:58

a vácott keringő bóth-bábiné paktumnak egyre több alapja van -

vacyblogger 2010.09.28. 20:22:34

Tisztelt hozzászólók!

Igen, sajnos a Bóth-Bábiné "paktum" valós probléma. Én azért vagyok szomorú, mert belerángatták Pető Tibort! De méginkább, hogy Tibi, miután tudja mi folyik a háttérben és mindez elveivel ellentétes, mégis hallgat és beáll mögéjük. Ő nem ilyen volt!
Bárcsak tiszta kézzel indult volna politikai karrierje!! Nem ezt érdemelné.
De ez az ő döntése nem feledjük!
Senki nem dönthet helyette...
Szabad akarat, ollé!

VK
süti beállítások módosítása