Önkormányzati választások Vácon - 2006 visszatekintés 1

2010.09.21. 08:01 Váci Révész

Sorra jönnek ki a szórólapok, hogy a város hogyan teljesített, hogyan fejlődött az elmúlt 4 évben. Egy kis „múltba révedést” végeztem a vaconline.hu Hírarchívumában. Hol voltak a képviselő jelöltek, mit mondtak 2006-ban, milyen ígéreteket tettek a hatalom megszerzésére.

Kezdjük a 2006-os győztessel Bóth Jánossal és az MSZP-vel. Már akkor is a gyakorlott embereket indították, ringbe szálltak a megszokott arcok. Bár még Ferjancsics és Makrai urak az MSZP támogatását élvezték, és piros színben indultak a képviselőségért.

A jelszót, a gyurcsányi „Húzzunk bele!” alapján "lendületesre" vették, de nem is gondolták vagy csak sejtették, hogy békére is szükség lesz az öszödi beszéd (2006.09.17) után. 2006-ban: Lendületes városfejlesztés, béke, rend, biztonság! 2010-ben: Biztonságos jövőt építünk! Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással. Ez nagyon hasonlít az 1994-es Horn Gyula-i "szakértelem és megbízhatóság" jelszavakra. (Hiába no!)

A 2010-es szórólapján már láthatjuk a 2034-es választási fotóját is. :-)

2006-ban sikersztoriként könyvelték el egyes középületek felújítását, köztük a volt rendőrség épületét a strand mellett. 2010-re már három állandó hajléktalan szállóvendéggel büszkélkedhet Vác. Erről idén nagyon hallgat Bóth úr, talán megint nem sikerült jól megkötni azt a fránya szerződést. 

"A mélygarázs, szándékaim szerint, jelentősen enyhíti majd a belvárosi gépkocsiáradat áltla okozott anomáliákat" (Bóth, 2010)

Már 2006-ban is lehetett kampányolni a mélygarázs megépítésével a piac mögött. Hiszen még a nyáron (VII. 06) jóváhagyták a beruházást. Elkezdték, de még idén se oldották meg a parkolási gondokat. Mondhatni egy nagykapacitású felszíni parkolóval lett kevesebb a belvárosban. Gondolta volna, hogy 1993 óta napirenden van a sztori? De a városnak sosem volt rá pénze, aztán ppt-s konstrukcióban elkezdték.

A váci önkormányzat 13 éves sikertelen próbálkozás után eljutott addig, hogy a mélygarázst külső befektető segítségével építsék meg.
 
A beruházóról hamarosan kiderült, hogy gondjai vannak Sopronban is, így a megvalósítás is veszélybe került. A folyamatos problémák a beruházó és az alvállalkozói között is egy, a budapestihez hasonló „gödör” rémképét festették fel.
 
Tény, hogy a mélygarázs építését a VKPB Kft.-vel az Összefogás frakció mostani tagjai is megszavazták, és az önkormányzat többszöri és többéves alapos előkészítés mellett döntött mind a helyszín, mind a megvalósítás módja mellett.
http://www.vaconline.hu/aktualis/miert-all-a-melygarazs-avagy-ki-tehet-a-kialakult-helyzetrol.html
 
 2010-ben:

Jelenleg  tehát az az egy biztos: a mintegy kilencvennyolc százalékos készültségi szinten lévő mélygarázs végleges bejezése és átadása várat magára, s nem kizárt, hogy idén nem kerül sor az avatásra.
http://www.vaconline.hu/esemenyek/tovabb-targyalnak-a-melygarazs-projektrol-melynek-vege-kivul-esik-a-horiz.html
 

A vasútállomás mellett pedig egyre kaotikusabb állapotok uralkodnak. Mire megépül a mélygarázs, valószínűleg már metró köti össze az állomással. Az említett gépkocsi áradat megszűnt, hiszen az emberek vásárolni már a Tescóba járnak.

A 2006-os választási sikerek egyik oka talán a Főtér időben történt átadása volt.

Konklúzió

Bóth János jó polgármester lett volna, ha a képviselőtestületben több támogatással bírt volna. De így csak egy béna kacsa volt 4 évig, ez az erőtlenség árnyékot vett a 2010-es esélyeire is. Most már ideje átadni a kormányt másoknak, mert bármennyire is odaadó lelkesedéssel dolgozik, Vác nem fogja tapasztalni. A váciak is kezdik érzékelni, hogy nem ő az egyetlen megoldás. 1998-ban is egy teljesen új "fiatalos" csapat váltotta le Horn Gyulát.

Szólj hozzá!

Címkék: 2006 választás mélygarázs vác 2010 önkormányzati bóth

A bejegyzés trackback címe:

https://vacirevesz.blog.hu/api/trackback/id/tr882311745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása