Önkormányzati választás Vácon - A nagy túlélők 1.

2010.08.27. 08:57 Váci Révész

Azokról a politikusokról, jelöltekről írok most, akik személy szerint már több ciklus óta benne vannak az Önkormányzatba, és képviselik, (vagy nem) a váciak érdekeit.

Kezdjük összeállításunkat Dr. Bóth Jánossal (MSZP), jelenlegi polgármesterrel, és 2010 es újrázóra. Hivatalos honlapja is lenne, http://mszp.hu/bothjanos de erre az oldalra ne klikkeljenek, mert Szanyi kapitány elfoglalta

MSZMP-s, tanácselnökös múlt, 1990-ben a fordulat évében MSZP alapító atyái közé tartozik, folyamatosan önkormányzati képviselő. 2002-től Polgármester, de ebben az évben bejut a a Parlamentben is, akit érdekelnek indítványai, pl:"Lehet-e még síút a Börzsönyben?" az nézze meg ezt a honlapot: http://ertunkvannak.hu/kepviselo/304, vagyonnyilatkozatán itt lehet csámcsogni.

MINUSZ

Mi a baj vele, azon kívül, hogy a jobb oldal magát az ördögöt látja benne? Nagy taktikus, és mindig megfingatja az ellene áskálódókat.

A város fejlődésében semmilyen koncepciónális változás nem történt az elmúlt években, vagy legalábbis nem látszik. Mániája a Főtér-Főutca program. Bár lehet, hogy nem ő tehet róla, hanem okos építészei, de mivel az ő neve alatt futott, őt szidják miatta. A főtér kialakítás szükséges volt, egyes megoldásai viszont nem sikeredtek jól. Műrom és barokk főtér egyszerre nem az igazi.

Turistákat vonzó Váci Világi Vigalom egy nagy vurstlivá silányult, többet is ki lehetne hozni belőle. Mindenki ízlését ki kell elégíteni, de diszkósátor és barokk hangverseny ne legyen egy programfüzetben.

Mélygarázst építeni a város közepébe felesleges, az autósok bevásárolni úgy is a bevásáró központokba járnak, ami viszont bőven épült Vác mellé. Viszont egy jól kialakított parkoló, esetleg mélygarázs a vasút és buszpályaudvar környékére ideálisabb lett volna. 

Harcostársairól

DR. VÁRADI IVÁN ATTILA 1990 óta ül az Önkormányzatban. Nem szokott reflektor fénybe lenni, alig találni megnyilvánulásait, inkább, mint iskolaigazgató tevékenykedik. 2010-ben is indul, már csak egyedüliként a régiek közül. DR. MOLNÁR LAJOS és KISS JÁNOS szintén 1990-óta képviselők, de idén már nem indulnak. Bár utóbbi fia KISS ZSOLT JÁNOS újrázik.

CSONTOS CSABA és FERJANCSICS LÁSZLÓ volt MSZP-s képviselők próbálnak új színekben feltünni, a Vácért Lokálpatrióta Egyesület színeiben.

Tőle:

A kreatív város az olyan város, ahol a kultúrának rangja van.

Folytatásban: Fördős, Csereklye, Ferjancsics

 

 

2 komment

Címkék: a választás nagy jános önkormányzati túlélők vácon bóth

A bejegyzés trackback címe:

https://vacirevesz.blog.hu/api/trackback/id/tr322251225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Váci Révész · http://vacirevesz.blog.hu/ 2010.09.24. 07:18:41

A cikk írásakor még nem volt kész...
üdvözlettel VR
süti beállítások módosítása