Önkormányzati választás Vácon - Rajthoz!!!

2010.08.26. 14:19 Váci Révész

Indul a választási hajcihő Vácon. Lássuk hogyan követi az országos trendeket.

Sok új versenyző és néhány régi motoros, no meg a nagy túlélők.

 Ha megnézzük a képviselők párt-változtatásait, lenyomatot kaphatunk az országos trendekről.

 

A baloldal stabilan morzsolódik. Az MSZP-s kipróbált politikusai a rendszerváltás óta bevált emberek. Igazi öreg rókák, nem kockáztatnak, Dr Bóth János személyében indítanak polgármester jelöltet. De már látszik, hogy ciki MSZP-snek lenni, eddigi képviselők egy része kezd át(k)öltözni a civil szférába Vácért Lokálpatrióta Egyesületbe (VLE). Talán így újra lehet kezdeni. /egyébként nekik volt a legprofesszionálisabb kiadványuk, programismertetőjük/

A liberális oldal teljesen felőrlődött. Az SZDSZ vagy hasonló formációk teljesen eltűntek. Gyenge szárnypróbálgatások talán még akadhatnak, a lista, amit alább közzéteszek 08.26-i állapot. Az LMP-s indulókról a saját blogjukon lehet olvasni.

A jobb oldal a folyamatos változásokat éli. Az elmúlt 20 évben is azt láttuk, hogy a jobboldal sosem tudott stabilizálódni. A váci jobboldali képviselők is próbálgatták szárnyaikat, különböző színű, de nagyjából hasonló értékrendű pártok között. Gyakori a választásokon való újra indulás egy másik párt színeiben.

Persze itt van az idei nagy szenzáció, Fidesz <-> KDNP külön indulók.

Korábbi fideszes képviselők KDNP színeiben indulnak. A Fidesz pedig eddig ismeretlen emberekt indít, jellemezve a 2010. évi tavaszi trendet, amikor minden Fidesz jelöltből képviselő lehetett. A KDNP pedig a függetlennek mondott, de nagy túlélők közé tartozó Fördős Attilát indítja az eddig a váci közéletben ismeretlen Pető Tibor fideszes polgármester aspiránssal szemben.

A kérdés csak az, hogy a két versenyző kioltja-e egymást és Bóth Jánosnak újra sikerül a polgármesteri székbe beleülni.

Emlékezzünk csak a 2006-os választásokra, nem sokon múlott, és lett volna jobbról tartalék:
Bóth (MSZP): 6567;
Fördős (Fidesz-KDNP): 6463; (-104)
Manninger (MDF):439; Csereklye E.K.(VVVE): 320; Kaiser(MZöldP):219; Alexy(SZDSZ): 263
 
A jobboldali pártok közül a Jobbik, az ahol teljesen új arcok tűnnek fel. Ez az országos átlag is, ismeretlenek, de radikális jelszóval és kampányígéretekkel gyűjthetnek szavazatokat. Érdekesség, hogy házaspárok családtagok indulnak a képviselőségért. A Jobbik nem elég erős Vácon, ez mutatja, hogy Fördős Attilát támogatják polgármesternek.

 

 *A lista a www.valasztas.hu szerint lett összeállítva, illetve a különböző helyi sajtók híreiből. Egyes versenyzőket még nem vettek fela a hivatalos listára, a kopogtató cédula vadászat folytatódik. Illetve a kompenzációs listáról még nincs infóm.

Szólj hozzá!

Címkék: választás nevezés 2010 rajt vac onkormányzati

A bejegyzés trackback címe:

https://vacirevesz.blog.hu/api/trackback/id/tr722249584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása