Önkormányzati választások Vácon - 2006 visszatekintés 2

2010.09.23. 09:40 Váci Révész

2006-ban Fördős Attila is indult a választásokon, programot alkotott, akkor még egyik fő gondja a mozgó térkövek az újonnan átadott Főtéren, vagy a Temető úti aluljáró kiszélesítése, ami valószínűleg idén is szerepelhet a választási ígéreteiben.

Persze az akkori országos trendekhez hasonlóan az MDF-fel kezdett morcosabbá válni a hangulat, és rá indították Manninger Gábor az MDF színeiben, ami szintén megakadályozta a polgármesteri szék elnyerését. Idén az MDF széthullásának és meggyengülésének hála nem lesz velük gondja.
 
Évekig az volt a gyakorlat Vácon, hogy a jobb oldali pártok jeles személyiségei nem tudtak megegyezni a választások előtt a közös lista állításában. Ha a jelenlegi ellenzéknek többsége lenne a képviselő-testületben, akkor is biztos lesznek olyanok, akik esetleges egyéni ambíciójukat nem tudják majd megvalósítani, mert nem jutnak olyan pozíciókba, amelyeket elképzeltek. Erre a felvázolt helyzetre milyen megoldás lehet? 
A bomlás jelei 2006-ban Regyep Jánossal kezdődött, aki 2010 áprilisában már Bokros Lajos háta mögül integetett az MDF színeiben.
 
2006-ban hozzá jött el Kövér László és biztosította a Fidesz támogatásáról. Idén Pető Tibor kapta ezt a megtiszteltetést. Kíváncsian várom, hogy szerencsés előjel-e ha a "Bajusz" megjelenik a kampányban.../vigyázz Tibi!/
 
Aztán eljött Semjén Zsolt is a KDNP részéről, idén már hiába várná, független polgármester jelölt lett. Bár biztos szívesen vette volna ismét a fent említett két magas szintű ember kortes beszédét.
2010-re az országos támogatás levegője elfogyott körülötte, amire az utolsó métereken szüksége volna.
 
2006-ban a Jobbik is támogatta kívülről a jelöltségben. Idén is hasonló állásponton vannak, nem indítottak ellen jelöltet.
 
2006-ban az elvesztett választás után, mivel kicsi volt a különbség ő és Bóth között, újraszámoltatta a szavazatokat, aminek eredménye az lett, hogy nagyobb lett a különbség. Pech.
 
Próbálkoztak a 14. vk-ban is újraszámoltatni, de:
Választási Irodánál, ugyanis az MSZP-s dr. Molnár Lajos mindössze két szavazattal győzött Juhász Andrást megelőzve. A választási iroda elutasította a beadványt, s ezt követően az illetékes bírósághoz fordultak a jobboldali pártok képviselői. A bíróság azonban formai okok miatt utasította el beadványukat.
Ezek a fránya formai okok.
 

Fördős Attila beletörődött volna a vereségbe, csakhogy az elmúlt 4 évben energiái nagy része arra pazarolta, hogy törlesszen Bóthnak, és ellenzékből próbált kormányozni. Ami hát valljuk be nem sikerült.

online survey

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vacirevesz.blog.hu/api/trackback/id/tr472317220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása